LK Fiber

En startup indenfor fiberbranchen

I 2018 var LK Fiber en startup med det mål at lave digitale aftaler for fiberinternetinstallationer. LK ønskede en enkel løsning, som konsulenter kunne bruge via tablets, og det skulle være let at bruge med minimal introduktion nødvendig. Outputtet skulle være aftaler af høj kvalitet, som skulle fungere som dokumentation for implementering af fiberinternet i husstande og virksomheder. LK havde allerede indgået en aftale med en større udbyder, Fibia, om at håndtere deres aftaler. Via en anbefaling i deres netværk kontaktede LK Dandesign for at diskutere, hvordan man bygger en online teknisk platform.

En stor spiller inden for få år

I 2018 lavede LK 19.000 aftaler, i 2019 29.000 og i 2020 46.000 aftaler. I denne periode udviklede både forretningen og platformen sig fra en simpel opsætning til et omfattende forretningskoncept. LK arbejdede nu også sammen med mange af de andre store udbydere som TDC, EWII, Energi Fyn og Global Connec og andre.

Platform med vokseværk

Det, der startede som en simpel løsning, hvor man kunne underskrive enkle aftaler på en tablet, blev snart udvidet med nye idéer og behov. Importfunktioner var nødvendige for at få data fra udbydere ind i systemet, en projektstruktur (afspejlet af strukturen for hver udbyder) var nødvendig for at holde styr på det stigende antal aftaler osv. Nye koncepter og idéer, f.eks. for håndtering af aftaler via telefon, blev diskuteret, formet og implementeret.

LK går internationalt

I Danmark har flertallet af husstande nu allerede fiberinternet, så det blev besluttet at se sydpå, og i 2021 startede de første fiberprojekter i Tyskland, da LK indledte et samarbejde med ingeniørfirmaet Krafteam. Samarbejdet med Krafteam betød også et nyt fokus på fiberimplementering, hvilket indtil videre ikke havde været en del af platformen. At gå fra at lave aftaler til at håndtere fiberimplementeringsprocessen er et stort skridt, men visionen om at skabe et enkelt og letanvendeligt system, med fokus på slutbrugeren, er den samme.

Arbejder agilt

På grund af begrænset tid og penge startede projektet ud uden store analyser og komplekse arbejdsgange: Skriv idéen ned, få hurtig feedback fra udvikleren og, hvis det er ok, byg det! Nu, hvor løsningen er blevet mange gange større og mere kompleks, har vi brug for et par skridt mere end det, men denne hurtige agile tilgang bruges stadig for de fleste funktioner. Det fungerer godt med et lille team, der kender løsningen godt.

0
0
image
https://dandesign.dk/wp-content/themes/hazel/
https://dandesign.dk/
#b8b8b8
style1
paged
Loading posts...
/var/www/clients/client1/web28/web/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off
da